Monday, November 18, 2013

UTUSAN MALAYSIA TERTIPU DGN KONTROVESI LONGKANG CIPTAAN POLITIK PAS !!!


Akhirnya Utusan yang menjadi lidah resmi dan sumber rujukkan mutakhir UMNO/BN tertipu dengan dakyak Politik Putaq belit PAS melalui Isu kenyataan Karpal Singhki yang sengaja diputaq belit oleh pemimpin2 yang berdakikan agama yang setia menjadi BARUA DAP!!

Dari segi moral sebenarnya PAS sudah berjaya memanipulate isu Kenyataan Karpal Singh yang sengaja dibangkitkan oleh PAS menjelang muktamar PAS sebagai satu  isu yang dapat menarik perhatian dan  membantu menolak anggapan orang Melayu terhadap pemimpin PAS  bahawa seolah mereka  bukan  Kaldai DAP selama ini!!..

Dan sekali gus menampakkan betapa jahilnya UMNO  berpolitik berbanding PAS yang tidak mempunyai medianya yang terpengaruh seperti Utusan Berjaya memanipulate isu longkang yang sengaja dibangkitkan oleh PAS sebagai menarik perhatian seluruh penyokong-penyokong mereka  melalui media terpengaruh UMNO tanpa sebarang kos...!!

Sebenarnya Utusan Malaysia secara tidak langsung telah sama-sama  membantu menyebarkan  dakyah pembohongan dan sandiwa PAS/DAP  kepada orang Melayu menjelang muktamar PAS  yang akan berlansung tidak berapa hari saja lagi melalui media cetaknya secara percuma  selain harakah yang terhad kepada penyokong2 PAS sahaja dalam usaha  menyebar pembohongan yang sengaja dibangkitkan oleh PAS bagi menarik perhatian Rakyat.. menjelang muktamar PAS !!Lihatlah betapa bijaknya sekutu DAP iaitu PAS yang berjaya memanipulate sesuatu isu yang direka oleh pemimpin mereka bagi menarik perhatian rakyat  ke seluruh negara melalui media lawan!!!!

Utusan yang kemaruk dengan berita-berita sensasi bagi melariskan jualannya sudah tentu  terperangkap dengan agenda sekutu DAP ini menjadikan isu ciptaan PAS  tersebut  sebagai  satu berita head Line  mereka!!

Lihat betapa bijaknya pemimpin ala-politik yahudi ini menyebar dakyah pembohongan mereka untuk menarik perhatian rakyat terhadap politik mereka !!

Sepatutnya berita-berita bertaraf longkang yang cuba dibangkitkan oleh barua2 DAP  tersebut  tidak sepatutnya dijadikan berita utama dan percuma bagi membantu  memperluaskan dakyah pembohongan PAS kepada rakyat..!!

Rakyat khususnya orang-orang Melayu seharusnya   berhati-hati dengan kecerdikkan Politik ala Yahudi ini mensensasikan sesuatu isu bagi merangkap fikiran orang melayu agar menyokong perjuangan sekutu kapiaq harbi ini...

Media-media  UMNO/BN seharsnya sedar tentang kelebihan dan kecerdikkan pemimpin ala-politik Yahudi ini memainkan dan menanipulatekan  sesuatu isu...tanpa melibat kos media yang besar...mereka cuma perlu mencipta dan mensensasikan  sesuatu isu  itu  dan..seterusnya membiarkan media UMNO untuk menghebahkan kepada rakyat...sepertimana isu kenyataan Karpal Singh yang dibangkit dan dihebahkan secara meluas oleh media-media UMNO berbanding media PAS sendiri....!!

Isu kenyataan Karpal Singh satu isu bertaraf longkang DAP yang cuba disensasikan oleh pemimpin  yang berpolitik ala-politik yahudi !!

Isu Kontrovesi PAS dan Karpal Singh layak beritanya disiar  di Majalah PlayBoy bukannya UTUSAN MALAYSIA!!

 KALAU  TIDAK  MENIPU...MAKA BUKANLAH PAS !!

No comments:

Post a Comment