Wednesday, October 23, 2013

Tan Sri Muhyiddin Yasin kena terima kenyataan Tok Guru Nik Aziz..UMNO/PAS jauh bezanya !!


Biar gambar berbica tentang persamaan PAS dan DAP...tetapi jauh persamaan diantara UMNO dan PAS......!!

Hakikatnya, UMNO dan PAS tidak sama.!!!
Bahkan jika permimpin UMNO menyatakan sama sahaja di antara kedua-dua parti UMNO dan PAS , GMC juga ingin mencabar   ahli-ahli UMNO  maupun pemimpin tertinggi UMNO tampil  melakukan amalan seperti yang dilakukan oleh permimpin serta penganut agama PAS di bawah ini??

Ada pemimpin UMNO termasuk Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yasin sendiri berani ikut serta  amalan songsang seperti  yang dilakukan oleh penganut2 agama PAS ini?? 

GMC rasa disinilah tidak ujud langsung  persamaan antara UMNO dan PASseperti yang di maksudkan olehNik Aziz dalam Harakah Daily [clik]

Mungkin apa yang dimaksudkan oleh Tan Sri Muhyiddin Yasin bahawa ada persamaan antara UMNO dan PAS itu hanya dalam kontek "BANGSA MELAYU" tetapi hakikatnya tidak semestinya melayu itu Islam...dan Islam itu Melayu.
Jika Melayu itu Islam,,,apakah amalan seperti diatas ini amalan orang-orang Melayu Islam..??? 

Persoalannya  dimana persamaannya antara  UMNO dan PAS  yang diperkatakan  oleh  Tan Sri Muhyiddin Yasin tersebut ....

Jika UMNO mempunyai persamaan dengan PAS... maka pemimpin-pemimpin UMNO serta ulama-ulama UMNO seharusnya reda dengan amalan yang dilakukan oleh puak-puak PAS yang berserban dan berkopiah tersebut menyembah bangkai cina mampuih....

Persoalannya sekarang redakah Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yasin serta pengikut2 UMNO  turut serta bersama2  yang dilakukan  upacara yang dilakukan oleh puak-puak PAS tersebut??

Jika seluruh warga UMNO reda dengan apa yang sedang dilakukan oleh ahlol2 PAS tersebut mungkin disinilah letaknya persamaan UMNO/PAS...tetapi jika Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yasin serta seluruh warga UMNO tidak sanggup melakukan apa yang sedang diamalkan oleh penganut -penganut PAS tersebut terbukti kenyataan Nik Aziz dalam Harakah Daily bahawa.."..UMNO dan PAS jauh berbeza" perlu diterima pakai oleh UMNO hari ini dan menolak kenyataan Tan Sri Muhyiddin Yasin ketepi  bahwa ujud persamaan UMNO/PAS..!! 

Cuma persamaan UMNO/PAS yang dimaksudkan oleh  Tan Sri Muhyiddin Yasin tersebut mungkin dalam kontek sama iaitu   " satu rumpun bangsanya saja yang sama" tetapi tidak sama seperti yang dimaksudkan oleh Nik Aziz dari segi amalan songsang  PAS hari ini..!!!

Jika UMNO reda dengan amalan pemimpin-pemimpin PAS dan PR hari ini ...maka disitulah letaknya persamaan PAS/UMNO jika tidak "UMNO dan PAS" TETAP jauh bezanya dan jauh sekali ada persamaannya!!! 

Inikah yang dikatakan UMNO/PAS ada persamaannya?? GMC setuju dengan Tok Guru Nik Aziz bahawa PAS dan UMNO terlalu jauh persamaannya bukti kebenaran kenyataan Tok Guru  bahawa...."PAS berbeza dengan UMNO">>>[Clik]

Dan seterusnya>>>>kenyataan Tok Guru[clik]No comments:

Post a Comment