Thursday, October 31, 2013

Puan Sri Faekah Sheikh Hamzah - Pemuda PAS Kedah terlebih susu dari kuah !!! kah..kah..kahhTindakkan Puan Sri Faekah Sheikh Hamzah [isteri  Ostat Azizan] memaafkan kenyataan Tan Sri Muhyiddin Yassin yg di salah tafsirkan oleh pihak-pihak tertentu untuk menjadi Modal kempen dalam PRK DUN Sg Limau sekali lagi menampakkan POLITIK PAS KURANG MATANG!!!

Dari kenyataan Puan Sri Faekah tersebut  juga  jelas menunjukkan ada pihak-pihak tertentu yang cuba untuk membesar-besarkan isu tersebut seoalah-olah bersikap  “TERLEBIH SUDU DARI KUAH”   “Saya maafkan dan percaya kenyataan itu disalah tafsir pihak tertentu dan disebarkan secara tidak betul,

Muhyiddin sudah saling mengenali sejak tahun 60-an lagi, ketika itu Azizan melanjutkan pengajian di Universiti Al-Azhar. 

Kebetulan kakak kepada Muhyiddin turut belajar di universiti sama dan daripada situ mereka berkenalan,” 

Puan Sri Faekah Sheikh Hamzah. “


Allahyarham selalu ketepikan perbezaan politik apabila berkawan. 

Sebab itu Allahyarham mempunyai ramai kawan daripada pelbagai latar belakang politik berbeza,”Puan Sri Faekah Sheikh Hamzah. “

Patut le sewaktu arwah masih hidup Puak-puak PAS khususnya PAS Kedah tidak begitu berminat bila arwah dilantik menjadi MB Kedah kerana Allahyarham selalu ketepikan perbezaan politik apabila berkawan bukan macam puak-puak PAS  yang jumut hidup berpuak2 macam lutung !!Arwah Ostat  jauh lebih terbuka pemikirannya berbanding lembu-lembu yang dilantik memegang jawatan ketika itu...!!

Dari kenyataan dan penjelasan Puan Sri Faekah Sheikh Hamzah berhubung isu "diabetes dan gula"  yg kononnya dikaitkan dengan Allahyarham Ostat Azizan  oleh  Tan Sri Muhyiddin Yassin  sekali lagi menampakkan Mahfus Omar bukan saja tidak cukup ilmu berpolitik tetapi menjelaskan lagi betapa BODOHnya Mahfus dan pihak2 yang sewaktu dengannya yang cuba memanipulatekan isu "MURAHAN" tersebut untuk meraih undi.....

Akhir sekali menampakkan  Puan Sri Faekah Sheikh Hamzah jauh lebih hebat dari pemimpin PAS yang ada di Kedah !!!.....

GMC  rasa Mahfus juga  perlu ambil tuisyen Politik dari Cik Puan Sri Faekah Sheikh Hamzah jika terus beragan-agan untuk menduduki Kerusi MB Kedah dalam PRU14 nanti...itupun jika PAS menang !!!!! 

Tetapi jika setakat ilmu Politiknya yg ada hari ini GMC rasa Mahfus jgn terus bermimpi disiang  hari...!!!!

kah..kah..kahh
kah..kah..kahh
kah..kah..kahh

P/S 

Pemuda PAS Kedah tentu kecewa dengan kenyataan Puan Sri....kerana kenyataan terbuka Puan Sri  tersebut ..sekali lagi menampakkan Pemuda PAS Kedah dan Pemuda PAS Bukit Choras  bertindak  se-olah-olah ..

"TERLEBIH SUDU DARI KUAH"!!!

 

kah..kah..kahh
kah..kah..kahh
kah..kah..kahh


>>> sini<<<http://www.sinarharian.com.my/nasional/faekah-saya-sedia-memaafkan-1.216152


No comments:

Post a Comment