Tuesday, October 8, 2013

Lepas minyak...Husam Musa jumpa besi pula di Kelantan...kah..kah..kahh

Kelantan mempunyai rizab besi mentah di Sungai Tuang dianggar sebanyak 50 juta sehingga dua bilion tan, kata Adun Salor, Datuk Husam Musa. 

kah..kah..kah 
kah..kah..kah. 
kah,,kah..kahh

Jika dulu Husam jumpa telaga minyah dibawah Pasar Siti Khadijah..kina Husam jumpa lagi khazanah bumi iaitu BESI sebanyak 50juta hingga 2 bilion ton di Sungai Tuang

[Clik]>>>Telaga minyak yg dijumpai Husam Musa di Kelantan.

Kata Husam kekayaan sumber itu boleh dimanfaat syarikat dari Korea yang dilantik sebelum ini untuk membina lebuh raya rakyat.

Jadi Kelantan tidak perlu lagi mengguna khidmat karung baja...atau karung Plastik untuk mengumpul dana dari rakyat untuk membina lebuh raya Rakyat...

"...kerajaan negeri sepatutnya mempertimbang secara saksama kemampuan syarikat terbabit melaksanakan projek pembinaan lebuh raya menghubungkan Kota Bharu-Kuala Krai.

“Kerajaan juga perlu mempunyai kaedah cadangan pembayaran balik projek berkenaan secara jelas"“Kerajaan tidak seharusnya dengan mudah memutuskan hubungan dengan kontraktor berkenaan yang dikira berkebolehan dan telah dipilih lebih awal"..


kah..kah..kah
kah..kah..kah
kah..kah..kah

Rasanya macam ada sesuatu je disebalik statement Husam musang ini...".....Kerajaan tidak seharusnya dengan mudah memutuskan hubungan dengan kontraktor berkenaan yang dikira berkebolehan dan telah dipilih lebih awal"..

kah..kah..kah
kah..kah..kah
kah..kah..kah

....sambung>>>  http://bm.harakahdaily.net/index.php/headline/22618-rizab-besi-di-sungai-tuang-2-bilion-tan


4 comments:

 1. HUSAM JUMPA MACAM MACAM.....PAS DAH 60 TAHUN DITUBUHKAN TAK JUMPA APA APA PUN......BAWAH RUMAH NIK AZIZ ADA APA PULOK ??

  ReplyDelete
 2. Sepanjang 20 tahun asyik cerita sedapkan hati untuk tenteramkan jiwa orang Kelantan.

  ReplyDelete
 3. kesian ini Husam musang nie..satu2 di jumpa nyer..so apa citer minyak kt bwh pasar tuh husam oiii? bile nk buat "mengali" kuar minyak tuh...ramai jugak puak mung kijo di petronas..bole pakat2 tlg mung...wakakaka..

  ReplyDelete
 4. Di Kedah pula EXCO Pertanian PAS yang dulu ...sekarang sibuk mengutib tomato yang ditanam mggunakan teknolgi luar...dan Ladang BABI mega dan ternakkan babi hutan dlm econ sudah membuah hasil yg lumaian...inilah satunya EXCO PAS yg belidah bewak....berhati BABI!!

  ReplyDelete