Thursday, October 24, 2013

Bapak Jamil Khir yang masih ahli PAS tarbiyah Calon PAS secara halus di DUN Sg Limau...!! kah..kah..kahhh


Apa kena mengena bapak Jamil Khir dengan Pilihan Raya Kecil  DUN Sg Limau....? apa kena mengena  bapak Jamil Khir yang  masih kekal sebagai  ahli PAS maupun tidak???....

Apakah dengan isu yang cuba di gembar gemburkan oleh PAS ini  ianya dapat menarik  pengundi DUN Sg Limau agar terus menyokong calon PAS tersebut..atau UMNO merestui kemenagan pada PAS  di Sungai Limau mengapa terlalu daifnya cara  PAS berpolitik!!!

Siapa yang menjadi calon UMNO/BN di DUN Sg Limau  tersebut...apa kena mengena dengan Bapak Jamil Khir...Patut le PAS Kedah bermusuh dengan Almarhum Ostat Azizan kerana Suraya Ya'cop ada pertalian sauda dengan Ostat Azizan yang bertaraf EXCO dan YB UMNO...atas faktor tersebut kah PAS tersungkur dalam PRU13...???

kah..kah..kahh
kah..kah..kahh
kah..kah..kahh

Mungkin PAS juga akan mengguna pendekatan tersebut bagi menewaskan UMNO dalam PRK DUN SG Limau dengan memainkan Isu bapak Jamil Khir Menteri UMNO masih kekal sebagai ali PAS yang masih membayar yuran keahlian...!!

Baharom Ramli, 77, mendoakan agar calon PAS, Ustaz Mohd Azam Abd Samat memperolehi kemenangan pada Pilihan Raya Kecil (PRK) Sungai Limau.!!


PAS seolah-olah  cuba mencanagkan pada pengundi-pengundi DUN Sg Limau yang mereka seharusnya juga menyokong calon PAS tersebut kerana Bapak Menteri UMNO itu sendiri masih kekal sebagai ahli PAS dan banyak membantu kemenagan PAS sebelum ini...!!


kah..kah..kahh
kah..kah..kahh
kah..kah..kahh
Sebenarnya Calon PAS DUN Sg Limau dan Mat Put Been  tidak nampak pengajaran  yang tersirat disebalik Doa Bapak kepada Menteri tersebut dengan doa-doa pemimpin mereka sebelum ini menjerus kearah merosak tali persaudaraan umat Islam itu sendiri.

Sepatutnya inilah aqlaq umat islam yang patut ada dalam diri pemimpin-pemimpin2 PAS bukannya mendoakan keburukkan keatas saudara mereka sendiri..seperti yang ditunjukkan oleh Nik Aziz dan Adiknya serta ahlol  dan  bahlol2 yang masih bertuhankan Nik Aziz dan DAP bermusuh sesama orang Islam!!

Sepatutnya apa yang dilakukan oleh Bapak kepada Mentei Jamil Khir ini perlu menjadi contoh!!!.. sekali gus pengundi-pengundi DUN Sg Limau sepatut lebih jelas mengapa mereka perlu menolak calon PAS yang berpaksikan kepada perjuangan yang memusuhi sesama islam...itu amat jelas!!!

Selaku seorang ahli PAS Pak Bahum yang sudah lama berada dalam PAS dan lebih memahami PAS bukan Islam...dan Islam itu bukan PAS.!!.oleh itu perbezaan dalam fahaman Politik tidak menjejaskan keimanan sesaorang dan tidak mengkafirkan sesaoang...tetapi hubungan sesama islam masih utuh tidak terputus walaupun berbeza dalam fahaman Politik yang ikuti oleh mereka...

Tetapi apa yang diamalkan oleh pemimpin-pemimpin PAS termasuk calon PAS itu sendiri hari ini terlalu jauh bezanya dengan amalan dan kehendak islam yang sebenar.. bila mengangap Islam UMNO itu bukan Islam tulin....seperti yang didakwa oleh Nik Aziz idola pemimpin2 PAS hari ini....

Pada GMC apa yang dilakukan oleh Pak Ngah Bahrum itu sesuatu yang tepat mengikut kehendak dan lunas2 islam iaitu mendoakan kesejahteraan sesama saudara dalam islam tidak kira apa fahaman politiknya..harus dijadikan contoh dan tauladan  yang baik bukan sebaliknya untuk mencetus provokasi murahan berpolitik murahan...!!

Sedarkah calon PAS yang bekelusan al-azhar tersebut dan Mahfus yang tidak berpendidukkan agama maupun akademik ...tentang sikap Pak Ngah Bahrum tersebut seolah -olah "bersikap pukul anak sindir menantu,,,atau menarik rambut didalam tepung!!! yang akan mengundang kekalahan terok pada PAS dalan DUN Sg Limau...seterusnya cuba mengajar pada kedua-dua pemimpin PAS tersebut cara berpolitik yang sebenar tanpa merosakkan tali persaudaraan dalam Islam sepertimana yang dilakukan oleh puak2 PAS yang bertaraf lebai Padang dan lebai Pilihan Raya hari ini...!!

Sepatutnya PAS memilih Pak Ngah Bahrom sebagai Calon di DUN Sg Limau untuk meneruskan perjuangan Allahyarham Ostat Azizan yang lebih terbuka berbanding  macai-macai PAS yang bertitle Ust yang jumut kepartian...!!

[clik]

No comments:

Post a Comment