Sunday, September 29, 2013

Bahang kekalahan teruk PAS dlm PRK Sg Limau sudah mula dirasai pemimpin PAS...


Bahang kekalahan PAS dalam PRK Sungai Limau bagai sudah dirasai dan dijangka...Oleh itu PAS sudah membuat persedian awal mencipta berbagai-bagai su untuk menghadapi kemungkinan kekalahan teruk dalam PRK Dun Sungai Limau itu nanti....untuk menutup kelemahan PAS yang akhir-akhir ini yg dilanda dengan berbagai-bagai isu dalaman termasuk isu mensyirikkan kalimah Allah oleh PAS yang bertahaluf siasi bersama DAP.

Isu KUIN...Isu Tabung Memali dan beberapa lagi isu yang menyentuh sensitivi umat islam masih segar dalam ingatan penyokong dan rakyat....selain isu momorial cina mampuih di Sg Kob Kulim masih terguris hati umat melayu Islam...Rata-rata penyokong-penyokong PAS sudah mula merasai kesengitan..PAS untuk menghadapi isu-isu yang menyentuh sensitivi umat Islam ...


Parut dan luka yang ditinggal kan oleh PAS di Kedah masih segar...dan ada yang masih berdarah dan terlalu sukar untuk PAS menanganinya dalam kempen PRK Sungai Limu nanti...!!

Isu Tabung Memali mungkin akan berkumandang sekali lagi...dan menjadi isu pokok dalam kempen PRK kali ini....Selain Isu KUIN yang melibatkan kerugian yg besar hasil tinggalan PAS Kedah.

Dalam PRK Sg Limau kali ini lebih banyak isu-isu yang bakal melondehkan Kerajaan PAS yang lalu...!!

Sebenarnya  pertandingan merebut kerusi Dewan Undangan Negeri (Dun) Sungai Limau  dijangka akan  berlaku dalam suasana sengit dan luarbiasa memandangkan keputusannya nanti  bukan saja   menjadi 'testimonial' kepada Dato' Mukhriz Mahathir yang pertama kali menghadapi pilihan raya kecil (PRK)  sebagai Menteri Besar.TETAPI ia juga menjadi 'testimonial' pada PAS Kedah dalam menangani isu-isu yang berbangkit...

Dalam PRRU13 yg lalu masih banyak lagi isu-isu yg belum dilondeh sepenuhnya oleh pihak penyokong PAS sendiri maupun pihak BN .....!!!

[clik]


No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget