Friday, August 2, 2013

Rahsia Mahfus Bean tak lulus periksa...? Wajib baca….??? kah..kah..kahh

Perpatah melayu ada menyebut malu bertaya sesat jalan..malas berdayung perahu hanyut !! dan kalau penyegan dan pemalas berusaha maka tak lulus le Periksa…Mahfus Bean sebenarnya berada dalam sepsis ini ,Spesis yang malu nak bertaya dan pemalas akhirnya Mahfus Bean GAGAL SRP…apa pun Mahfus Bean hari begelar Dato, tanpa PAS entah dimana Mahfus Bean hari ini mungkin masih di Store Mas lagi….


Mahfus Bean kata dia Spesis GEN X ia itu sepsis yang tak suka bertaya dan tak suka ambil tahu tidak hairanlah bila pemberita bertanya tentang Syiah Mahfus Bean jawab..” ''Syiah itu benda apa? Kuih berbuka puasa? Saya pun tak tahu apa Syiah. Ingat kuih buka puasa. Kawasan saya buat bubur lambuk sahaja,'' lain yang orang tanya lain yang Mahfus Bean Jawab…lain yang orang sebut lain pula yang Mahfus Bean tulis ..” dia tulis....................LAUNCH dengan speaker dewan rakyat ! dia nak launch apa dengan speaker dewan rakyat ? ini filem lama Mahfus Bean…Filem baru Mahfus Bean “…''Syiah itu benda apa? Kuih berbuka puasa? Saya pun tak tahu apa Syiah? 

Begitulah kisah Mahfus Bean Pelawak Politik BANGANG dalam PAS .. inilah padahnya pada mereka yang tak suka bertaya Cuma yang ada hanya nafsu mengatasi keupayaan diri akhirnya bila tersesat orang lain dipersalahkan… [clik]

Kah..kah..kahh 
Kah..kah..kahh
Kah..kah…kahhC.N al-Afghani perintis kearah melahirkan generasi Y yang  suka ambil tahu dan suka bertanya seterusnya membongkar segala pembohongan dan putaq belit PAS selama ini,Mahfus tidak perlu takut dengan kelahiran generasi yang  suka ambil tahu dan suka bertanya dan tidak mudah pula menelan apa saja Fatwa politik dari generasi X yang melebelkan diri mereka pejuang islam.Berbeza dengan generasi X  yang  dimaksudkan oleh MatPut  yang berada  dalam PAS selama ini mudah di pedaya  dan di tipu.Apa yang belaku dalam tragedi Memali sudah cukup membuktikan bahawa generasi X yang dimaksudkan oleh Mat Put Bean satu generasi  PAS yang tak suka bertaya dan tak suka mengambil tahu… mereka  lebih suka menelan apa saja cerita yang dibawa oleh ulama Politik X yang berkepentingan peribadi  akhirnya   bertong2  minyak atar disimbah diatas pusara mangsa tragedi Memali dijadikan satu cerita metos dan lagenda hinggalah lahir generasi Y  yang ingin tahu dan suka bertanya  dan tidak mudah menelan cerita dogeng tajaan generasi  X dalam PAS samada cerita tersebut bena atau cerita pembohong?Akhirnya generasi Y  menemui  jawapan  sebenar punca kubur Memali yang dikata  harum  semerbak bak kasturi  itu sebenar   cerita metos  dari Ulama2  X  akhirnya dihebah oleh GenX  yang berada dalam PAS  lebih bersikap pak turut  dan x suka bertanya  akhirnya ramai dalam PAS tersesat jalan dan menerima seadanya cerita karut dari ahlol2 PAS  tentang lagenda Memali   dan kisah minyak atar bermutu tinggi.Hari ini generasi Y telah mendapat jawapan dari Metos cerita tersebut yang diada-adakan oleh pihak generasi X  dalam PAS yang menelan apa saja cerita karut dari PAS.


Lupakah Mahfus  Bean  tentang  lapuran media PAS  Haramjadah Daily dan road show  yg dibuat ke serata pelusuk negeri  dulu   tentang tragedy Memali ?..apakah cara ,kaedah dan pendekatan PAS  dalam menangani isu  Memali  itu  satu  pendekatan dan cara yang  cukup kena  ? 

Berapa juta pula PAS berjaya mengutib  habuan dari kaedah dan pendekatan  yang PAS laksanakan itu.

Dan akhirnya  siapa yang menjadi mangsa penipuan PAS  melalui kaedah dan cara  pendekatan PAS dalam usaha menangani  Isu dalam Tragedi Memali  tersebut???

Balu-balu melarat dan merempat...anak2 yatim teraniaya...!!!Kah..kah..kahh 
Kah..kah..kahh
Kah..kah…kahh


Apakah  Mat Put lupa cara dan pendekatan PAS mengusung  balu-balu  yg terlibat dalam tragedy Memali  dalam siri ceramah2  mereka dengan bayaran RM50 seorang  itu  satu kaedah dan pendekatan yg cukup kena untuk memburukkan  pihak lain??Apakah  PAS bersetuju  dengan kaedah  dan cara mereka  mengekploitasi  mangsa-mangsa dalam  tragedy Memali  tersebut  semata-mata  untuk kepentingan Politik?Bukankah cara dan pendekatan PAS dalam isu Tragedi Memali  itu  satu kaedah dan pendekatan PAS  cuba meraih publisiti murahan dari rakyat agar  menyokong perjuangan mereka seterusnya menyalahkan Kerajaan UMNO ?


Hari ini terbukti  melalui publisiti dan pendedahan  yang telah dibuat oleh  generasi Y tentang PAS dalam Tragedi Memali  rakyat sudah mulai sedar  bahawa cerita yang diriwayatkan oleh generasi X dalam PAS   sebelum ini  hanya metos  dan lagenda semata-mata  dimana jalan ceritanya 99% ditokok tambah  dan pembohong!!.


Pendedahan dan publisiti ini amat perlu bagi mencari kebenaranya  baik dalam Tragedi Memali  maupun dalam mencari apa itu Syiah?Hari ini Mahfus Bean risau dengan Generasi  Y yang lebih gemar bertanya dan mencari kebenaran daripada menerima bulat-bulat perjuangan PAS yang penuh putaq belit dan tipu muslihat..sepertimana  pengaruh Syiah yang berkembang pesat hari ini,,,apak ah cara pendekatan dan kaedah yang dibawa oleh Media arus Pedana itu  akan  memberi kesan buruk pada Politik PAS yang dikaitkan dengan  Pengaruh Syiah yang ujud dalam PAS hari ini??


Rasa GMC  kaedah dan pendekatan  oleh Media  itu  dianggap tidak tepat oleh  Mahfus Bean oleh kerana  pendedahan oleh Media2 tersebut memberi kesan yang mendalam terhadap Politik PAS lebih2 lagi bila ada dakwaan  Pemimpin kanan PAS dikenal pasti sebagai tokoh politik yang dikaitkan dengan gerakan Syiah di negara ini seperti didedahkan Kementerian Dalam Negeri!!


Dalam Soal putaq belit isu Syiah  Mahfus Bean jangan menyangka Rakyat  berfikir sepertimana dia berfikir..

GEN Y  amat berbeza berbanding GEN X  yang berada dalam PAS hari ini …rata-rata  GEN X PAS  adalah Pak turut  yang sanggup  menjadi kaldai atau BARUA tungangan DAP semata2!!

Cara C.N al-Afghani berfikir tidak sama dengan cara Mahfus Bean berfikir....No comments:

Post a Comment