Friday, August 2, 2013

Masalahnya PAS bertindak guna nafsu bukan ilmu macam Syiah...!!


Apa juga isu yang membabitkan tentang PAS alasan ulama Politik mereka ia bersifat politik.Terbaru Presiden PAS, Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang menyifatkan tindakan kerajaan dalam menangani isu kontroversi fahaman Syiah lebih bersifat politik. Masalahnya hari ini jika Syiah bertindak sesuatu dengan menggunakan ilmu PAS pula bertindak lebih kepada nafsu berbanding ilmu.

Kerana nafsu pemimpin PAS mengatasi ilmu yang mereka miliki.Kerana kebanyakkan lebai dan ulama PAS hanya bertaraf ulama dan lebai2 Politik yang berkepentingan dunia tidak lebih dari itu perjuangan mereka.

Tanpa ketayab,serban dan jubah rakyat tidak nampak mereka sebagai orang yang berilmu.Hanya melalui cara pemakaian mereka saja meletakkan mereka orang2 yang berilmu di mata rakyat.

Mengikut Hadi Awang  lagi  jika perkembangan mazhab-mazhab dalam dunia Islam ini kita  tidak mudah hendak mengkafirkan mereka....tetapi  berbeza dengan PAS  yang begitu  mudah mengkafirkan sesama islam...situasi ini belaku kerana PAS bukan bertindak dengan ilmu seperti mana puak2 Syiah  yang dimaksudkan oleh Hadi Awang ..tetapi PAS bertindak mengikut  hawa nafsu. 

Ilmu hanya sekadar hiasan dan modal untuk  mengkafirkan sesama sendiri  dan ilmu hanya menjadi modal kepada mereka untuk berceramah agar rakyat mengangap mereka adalah oang2 yang benar-benar berilmu.

Jika tidak masakan Anwar sendiri pernah mendakwa cara pemimpin PAS  berpakaian tidak melambangkan sikap dan cara bertindak mereka yang sebenar.

Hadi Awang terus mempertahankan Syiah.....

[clik]

No comments:

Post a Comment