Thursday, August 8, 2013

Isu KUIN masakan Mukriz nak tunggu C.N al-Afghani juga yang telanjangkan Mahfus dan PAS Kedah lagi...?


Cukuplah dengan isu Tabung Memali dan isu Madrasah Salihiah, Kancut .....C.N Al-Afghani telanjangkan PAS Kedah. 

Jangan  paksa C.N telanjangkan Mahfus dan PAS Kedah  pula dalam isu pembinaan KUIN Kuala Ketil yang penuh dengan tipu daya dan putaq belit hingga melibatkan kos berjuta-juta.


Dari dulu lagi jika  UMNO Kedah jujur  untuk mempertahankan wang rakyat dari  terus dibelanjakan oleh pemimpin berkepala Naga berlogo Parti kupang tembaga,sudah tentu hari ini KUIN Kuala Ketil tidak menimbulkan banyak masalah  yang bakal hilang wang kerajaan Negeri beratus-ratus juta...dan menimbul bermacam-macam auta.

 UMNO Kedah sudah sedia maklum untuk menyempurnakan Kolej KUIN tersebut memerlukan KOS lebih daripada RM 600juta bukan setakat 330juta  bersamaan  6 Blog asrama pelajar serta kantin pelajar  yang tidak ada?.
Tetapi oleh kerana  UMNO ketika itu nak jaga kedudukan semasa  untuk nak berkuasa hari ini PAS putaq belit fakta tenganga-nganga UMNO Kedah kena auta.  

Sepatutnya dari awal lagi UMNO mampu menghalang KUIN terus dibina  kerana ia meragui banyak fakta !!
Isu pembinaan KUIN PAS sebenarnya hanya PAKAR dalam pembinaan Replika bangunan saja....seperti  replika-replika  yang dibina untuk menjadi bahan untuk berkempen pilihan raya saja, walhal ia bukan yang benar-benar asli yg boleh digunakan oleh rakyat jelata, cuma patung dan tugu semata-mata keras dan kaku berbeza dengan KUIN ia bukan replika pilihan raya.

Hari ini UMNO terpaksa merealisasikan replika KUIN ciptaan PAS yang semuanya auta belaka memerlukan wang beratus juta untuk menyempurnakannya.

PAS hanya bijak ber auta...!! UMNO pula kekeringan fakta  akhirnya pelajar yang menjadi mangsa !!

 Isu KUIN apakah C.N al-Afghani perlu turun padang telanjangkan PAS  ....? atau terus berkunjung ke Dang Wangi buat laporan lagi..!!

Atau ini satu isu dan modal  bagi  meranapkan terus PAS dibumi Kedah dalam PRU14 nanti !!

KUIN...C.N al-Afghani masih banyak lagi menyimpan rahsia PAS yang belum terbongkar lagi...

[clik]

No comments:

Post a Comment