Thursday, August 15, 2013

CONTOH MELAYU ISLAM YG MELAYU BLH MENUMPANG TEDUH !! BKN MCM PUAK2 melayu Yg meranapkan KUIN Kuala Ketil...KAH..KAH..KAHH


Melayu Spesis DAP perlu tahu apa sumbangan anak Melayu islam ini pada oang Melayu..
"..PAS menuntut penjelasan adakah cadangan Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Idris Jala supaya kerajaan menjual syarikat Sistem Penerbangan Malaysia (MAS) ada kaitan dengan tawaran Tan Sri Syed Mokhtar Albukhary mengambilalih 69.3 peratus saham Khazanah Nasional Bhd dalam syarikat penerbangan nasional itu..." Haramjadah Daily.                                  Petikkan dari Blog:    http://bbcdrasmi.blogspot.com/#sthash.Q3ULDku8.dpbs

Puak2 PAS Sial ini spesis hati busuk se busuk najis babi talibarut DAP ini ... Ada  saja kerenah puak2 Melayu talibaut ini jika Melayu yang ingin mengambil alih  sesuatu Syarikat Koprat..yang  mereka sendiri tidak berkempuan untuk mentadbir waima  mereka di beri peluang mentadbir sekali pun macam KUIN Kuala Ketil !! 

Contoh lain.. Kedah hanya mampu bertahan sepenggal itu pun  nyawa-nyawa ikan nyaris-nyaris dlm suku tahun petama akan tumbang. dan ranap...tetapi akhirnya tersungkur juga....!!

Puak2 talibarut DAP ini harus tahu siapa melayu ini...wlwpun tidak memiliki darah melayu 100% tetapi masih sayang pada bangsanya berbanding dgn Melayu yg 1000% darah Melayu tetapi tidak reti berterima kasih lbh2 lagi bersyukur tiada langsung dalam diri mereka.

Apa yang mereka tahu...menadah uncang siang malam untuk berjihat bersama DAP!! 

Akhirnya berjuta Wang balu dan anak2 yatim lesap,,begitu juga dgn  wang KOHILAL...!!

Puak2 Spesis  Melayu DAP ini cuba mengajar agar oang Melayu  manadah tempurung dan karung dan hidup biar bercomot macam politik  bangsat mereka.

Apa kata Spesis DAP Mat Put Been tentang anak Melayu Islam ini>>>>>

Persoalan itu dibangkitkan oleh Naib Presiden PAS, Mahfuz Omar ...yang merasakan tindakan itu mencurigakan ketika akhbar The Edge melaporkan MAS akan membuat keuntungan dalam separuh kedua 2013 dan menjana aliran tunai yang positif.

Pada Mat Put Been  PAS Sial  GMC nk Tanya..apa macam dgn KUIN Kuala Ketil Untung besar ke?? cuci taik dipunggong sendiri dulu Mat Put...!! 


[clik]

7 comments:

 1. GMC.tak patut juga MAS dijual pada mana mana pihak pun termasuk Syed Moktar.MAS wajib dijadikan hak kerajaan.
  Bukan semua penjualan aset kerajaan termasuk MAS itu bijak.
  Adalah jadi tanggung jawab kerajaan pikul semua ini.
  MAS milik wang rakyat.Bukan milik Menteri atau siapa pun.

  ReplyDelete
 2. T/K diatas komen tuan, Anon 1.48AM.Tp apa komen tuan ttg KUIN? yg melingkupkan Wang Rakyat hari ini akhirnya KUIN tdk dapat berfungsi? Sy lbh fokos pada sikap Mat Put yg bijak memutaq belit hal2 luar sdgkan dlm kain sendiri bertabur!!

  ReplyDelete
 3. Tan Sri Syed Mokhtar ni kalau dia kaya ada juga dia bagi manfaat untuk islam dan melayu, jadi tak usahlah nak dengki-dengki.

  ReplyDelete
 4. Saya harap agar ada beberapa orang Melayu lagi seperti Tan Sri Syed Mokhtar supaya kita dapat kongsi ekonomi negara dgn lebih banyak lagi. FGVB, continue with your effort expanding into daily consumable goods. Cukup cukup lah kita memakan pembuatan cinabeng. HIDUP MELAYU!

  ReplyDelete
 5. Sdr GMC.Isu tentang KUIN ini mudah saja.
  PAS buat KUIN diKuala Ketil bagus.Tapi mereka tidak fikir panjang.
  Ikut nafsu politik PAS.Nak buat kerja bukan sama dengan ceramah.
  Kerajaan Pas sekadar nak tunjuk walaupun tahu wang tak ada.

  Zaman Kerajaan Pas jelas mereka tak cukup duit.Keupayaan kerajaan negeri dari hasil setiap tahun belanjawan defisit.
  Nak buat pusat pengajian tinggi kosnya pun tinggi.Lainlah buat pondok tiang kayu hutan .Bumbung atap nipah.Lantai tanah.Sekarang semua moden.

  Muhfuz dia ini tak ada ilmu.Tapi lagak macam ada ilmu.Dalam Pas pun mana ada lagi ulamak hebat.Mat Sabu/Mahfuz bukanb ulamak.Sama taraf sahaja dengan Melayu yang lain.Ceramah pun bukan ada isi atau daya intelek.Banyak merapu.

  Bila BN dan UMNO menang pula.Janganlah biarkan KUIN jadi mangsa.
  Setakat hutang RM 320 juta bagi kerajaan mudah sahaja.Kalau saya jadi MB Kedah isu KUIN selesai dan lebih hebat daripada yang ada saya bangunkan.

  Oleh kerana UMNO/Pas banyak main sentimen politik orang Melayu Islam Kedahlah yang rugi.
  Sepatutnya Melayu UMNO/Pas duduk semeja pertahankan KUIN walau dimana berada.

  Tapi kena ingat KUIN atau dulu Insaniah adalah ditubuh zama UMNO .

  Bagus juga ada KUIN ini.

  Pemimpin UMNO dan Pas kena bijaklah.Jangan main politik bodoh macam tak ada ilmu.

  KUIN wajib diselamatkan.

  ReplyDelete
 6. T/k diatas komen yg bernas dr Anon 6.04AM.Setju 100%.Kerana Sentimen Politiklah maka Rakyat jadi mangsa.Puak2 PAS/UMNO ttp bahagia lbh2 lg yg pegang jawatan Parti...harap Mukriz x berpelok tubuh dan terus berpesta dgn YB2 baru masa untuk berkerja sdh bermula x ada lagi perjumpaan yg membuang masa,dan pada YB2 UMNO bersedialah dan belajarlah jwb tel jgn asyik ttp 24jam mcm celaka!!awat sibuk sgt ka bila dah dpt kuasa???

  ReplyDelete
 7. Org x dak ilmu boleh la kata mas hak rakyat......hehe...

  Dia x tau mas x pernah untung semenjak tajudin ramli ambil alih....

  More than 10 yrs u know....gomen kene tangung biawak idup....

  Airline line kalu rugi keve buang pekerja....vss..... Cathay pacific.....spork airline..... British airways.....semua kene buang..

  ReplyDelete