Sunday, July 28, 2013

"The New Village"- Rejimen Askar Melayu dan polis musuh yang perlu di hapuskan....???


                 "KAMI SUDAH LAMA DISINI,KAMI TIDAK AKAN PINDAH".

...MACAM ADA  SESUATU YANG TERSIRAT DISEBALIK DAILONG INI....!!


Sebenarnya APA message yang nak disampaikan dalam "The New Village" ini? kemelaratan bangsa pendatang atau keganasan Askar Melayu dan Polis terhadap pendatang ini?


                                                 "..kami sudah lama disini,kami tidak akan pindah"

‘The New Village’, hanya mengisahkan penempatan semula komuniti Cina sewaktu pencerobohan komunis, dan dalam waktu yang sama  cuba menonjolkan  Rejimen Askar Melayu dan polis sebagai musuh yang jahat'  dan  perlu dihapuskan. 

Jika benar inilah message yang nak disampai  dalam "The New Village" maka eloklah pihak2 yang bertanggung jawab mengharamkan tayangannya .

7 comments:

 1. HARAMKAN JUGA FILEM INI DI TAYANG KEPADA UMUM.

  ReplyDelete
 2. Tolong jangan bagi muka lagi...cacing sudah naik ke mata !! siapa yg luluskan ? siapa yg lulus kan ?

  ReplyDelete
 3. Tanda putera.. bukan main kamu orang haramkan...tapi kalau ceta bangsa komunis' boleh pulak di terima....apa uda jadi. Apa sudah jadi dengan kerajaan sekarang....rasuah kah????

  ReplyDelete
  Replies
  1. .. bukan rasuah... tolur dah masuk dalam.. otak dah ponuh taik.. mereka cuma nak undi melayu.. tapi jiwa melayu dah hilang..   Delete
 4. aku termenung sejenak dan teringat ketua umno bhg aku kata pd tahun 1998,,waktu tu anwar baru sebulan di pecat oleh TUN M...Sekarang pun dia masih ketua bhg,,tp dah ramai meluat ...lama sngat.. pada ketika itu dato dr yb ketua bhg tu kata era najib jadi PM HANYA PALING LAMA 6 KE 8 TH..lepas tu kerajaan akan bertukar tangan,,,rasa aku mcm nak betul je telahan ketua bhg aku yg tak di senangi ahli majoriti dibhgnya sekarang...maklom dak lama 5 pggal,batt dah malapp..

  ReplyDelete
 5. Melayu mana berani? Siapa dalam FINAS? Melayu, bukan? Kena gertak Cina minta lulus, sudah takut kencing dlm seluar. Apa kabar filem arahan orgg Melayu sendiri .... Suhaimi Baba? Dia tu Melayu, Melayu FINAS boleh kata jangan tayang sebab Cina tak suka tengok ... rasis? Kita tunggu dan lihat nanti benarkah bekas askar kita nak baka panggung jika filem Cina ini ditayang?

  ReplyDelete
 6. Apa yang GMC perjuangkan? Isu Memali pun tak dapat diselesaikan lagi.

  ReplyDelete