Saturday, July 13, 2013

PRK Kuala Besut penentu hayat PAS atau BN bila kalimah Allah PAS dijadikan cagaran..!! kah..kah..kahh


Rasanya ramai dikalangan umat melayu tidak reda bilamana Kalimah Allah dijadikan cagaran dalam agenda Politik PAS dan kapiaq Harbi DAP hari ini jika mereka terus memberi sokongan pada PAS dalam PRK Kuala Besut nanti.

 Isu  kalimah Allah rasanya akan menjadi penentu jangka hayat Politik PAS samada terus pupus atau lenyap di muka bumi terengganu atau sebaliknya.

Selain isu kalimah Allah ada lagi isu yang mengaibkan umat islam yang belaku pada pemimpin terbilang dalam PAS akhir2 ini.

Isu seluar belum reda sepenuhnya lagi...itu belum lagi lain2 isu yang menyentuh sensitiviti umat melayu islam yang benar-benar berpegang kepada agama suci...bukan berlandaskan kepada sokong PAS masuk Syurga..undi UMNO masuk neraka!!

Sejahil2 pemimpin UMNO kalimah Allah masih dipertahankan demi kedaulatan islam...berbanding  PAS yang kononnya berjuang berlandaskan pada Al-Quran dan hadith sanggup berkompromi dengan kapiaq Harbi DAP menolak hudud dan negara islam seterusnya menolak al-quran  seterusnya   mendaulatkan dan berkhiblat pada buku Jengge hari ini.

  

Apakah momentum Pilihan Raya Umum (PRU) 1999 yang diharapkan oleh PAS mampu berulang lagi, tidak mustahil Dun Kuala Besut akan terus menelan sejarah silam PAS yang sebelum ini gah berkokok untuk melaksana Hudud dan Negara Islam.

Apakah PAS lupa momentum PRK kali ini jauh akan  meninggalkan agan-agan dan cita PAS  dan DAP untuk menakluk Putra Jaya hingga sanggup mencagarkan prinsip perjuagan asal PAS sebelum ini.

Bukan kah awal-awal lagi PAS sudah mengakui bahawa.. peti undi Kampung Baru, Seberang Barat, Kampung Nail dan Tok Saboh. Peti undi terbabit ‘lebih berkiblat’ kepada Umno...!!!

Kenyataan PAS ini adalah tepat bahawa  PAS tidak mudah untuk mengekalkan momentum Pilihan Raya Umum 1999 yang lampau...

Insyaallah PRK Kuala Besut adalah penentu hayat PAS di Terengganu selagi PAS masih berpelok dan terus menjadi tabarut pada DAP !!

 Usaha bersungguh-sungguh juga perlu dilakukan  oleh PAS di peti undi Seberang Barat Luar, bersempadan dengan Semerak di laluan tepi pantai. Pada pilihan raya umum lalu BN menang dengan majoriti 756 undi.

[clik] Tolak PAS bererti kita sama-sama mendaulatkan Islam dan perjuangan bangsa Melayu.

No comments:

Post a Comment