Saturday, July 27, 2013

Apa pun yang pemimpin PAS cakap isu ini perlu dirrenungkan kembali.!! kah..kah..kah..kahh


Apakah kenyataan dan tuduhan ini satu “Tuduhan berunsur politik semata-mata,” ????

Jika isu Syiah dianggap satu tuduhan yang tidak berasas apakah tuduhan dan kenyataan di bawah ini juga satu tuduhan yang berunsur Politik juga??

Apa sebenarnya yang balu-balu serta C.N Al-Afghani buru  selama ini dari UMNO/BN hingga sanggup menuduh PAS menipu dan menyoglap duit anak2 yatim di Memali?..

Manakala pemimpin PAS pula asyik mengeluar kenyataan bahawa segala tuduhan dan kenyataan yg menimpa atas batang hidung pemimpin mereka  itu adalah satu kenyataan yg berunsur Politik dan segala2nya berpunca dari UMNO/BN?Alasan dan putaq belit pemimpin PAS begini  dalam isu syiah....

"“Setahu saya ada ahli Pas yang amal Syiah tetapi saya tegaskan, bukan daripada kalangan pimpinan tertinggi parti,” Phahrolrazi Zawawi.


Tidak hairanlah  jika C.N Al afghani  sendiri sebagai ahli PAS seumur hidup dinafikan keahliannya semata-mata untuk menyelamat pemimpin2 PAS yang terlibat dalam kemungkaran memakan harta serta duit ringgit anak2 yatim dan balu.

Lain2 alasan putaq belit dari pemimpin PAS ....“Selama bergaul dengan pemimpin Pas di Kedah atau Pusat, saya tidak nampak aktiviti yang menjurus kepada amalan Syiah dalam kalangan pimpinan. Cara Syiah berbeza, kita boleh kenal pasti dan saya yakin tiada kalangan pimpinan parti terlibat,” bekas EXCO PAS yang kecewa!!

Sah selama mereka [PAS]  mengekploitasikan para balu dan isu Memali dalam usaha mengumpul dana mereka tidak nampak atau [BUTA] ujud aktiviti  pemimpin mereka yang menjurus kepada "SONGLAP"  atau menyeleweng  duit rringgit anak2 yatim dan balu di Memali selama ini.


Apakah mereka ini dikalangan  pemimpin2 PAS yang buta dan pekak seterusnya menuduh UMNO/BN lah punca mengaitkan  isu Syiah dalam PAS hari ini?

 Sudahkah mereka mendengar penjelasan C.N al_Afghani serta dari mulut  para Gurka2 mereka sendiri  tentang isu Syiah dalam PAS hari ini?  dan sudahkah mereka memanggil Ust Ismail Mina untuk menjelaskan dimana..

clik..Dalam PAS Ada Amalan Syirik – Ismail Mina.

Sejauh ini Ust Ismail Mina belum dipanggil oleh mana2 pucuk pimpinan PAS untuk menjelaskan kenyataan tersebut benar atau sebaliknya apakah Ismail juga setaraf C.N Al-Afghani hanya guru sekolah rendah ? 

Atau......

Apakah Ismail Mina juga mendapat tawaran yang istimewa dari pihak UMNO/BN dalam usaha untuk memfitnahkan PAS hari ini?

Isu Syiah ...PAS jangan salahkan UMNO/BN...jangan jadikan alasan untuk menunding jari kepada pihak lain.

Renung isu yang menimpa pada mangsa2 tabung Memali....[sini]

No comments:

Post a Comment