Tuesday, May 28, 2013

Meremang bulu tengkok dengar UMNO Kedah Komited seruan Najib...!!


 "Terajang Win Cabel Candidate ! Julang  Winable Candidate!

"Datuk Paduka Ahmad Bashah Md Hanipah - BN menempa kejayaan dalam PRU lalu"

Hakikatnya UMNO/BN memang benar  menempa kejayaan besar bila dapat merampas kembali Kedah dari sekutu kapiaq harbi PAS.

Tidak ada siapa yang  dapat menafikan reality ini cuma Anwar dan juak2 Pakata HaramJADAHnya  saja cuba menafikan kemenangan UMNO/BN dengan mereka cipta  berbagai isu  kononnya"Blackout" yang menyungkurkan PR dibeberapa kerusi setrusnya PR hilang dan karam sebuah negeri yang dikuasi majority oleh PAS di Kedah.

Semua pihak harus sedar bahawa kemenangan UMNO/BN di Kedah dalam PRU13 bukanlah 100% kejayaan  proses “Transformasi  yang dilakukan oleh UMNO/BN sebelum ini. 

Tanpa perbalahan dan kucar kacir  dalam pentadbiran PAS/PKR dan DAP di kedah dan tanpa masalah dalaman yg dihadapi oleh PAS  Kedah sebenarnya.... ia tidak banyak yang dapat menyumbang kemenangan  mudah pada UMNO/BN di Kedah.


Harus disedari oleh semua pihak baik UMNO,PAS mau pun PR kemenangan UMNO/BN di Kedah  yg lepas adalah atas sumbangan  dari  semua pihak  dikalangan Rakyat baik dari pengundi PAS sendiri  maupun PKR yang  mana menjadi faktor penentu kemenangan UMNO/BN dlm PRU13 yang lepas.

Tranfomasi dari pihak UMNO/BN tidak banyak membantu kemenangan UMNO di Kedah dan tidak mampu meraih undi rakyat dalam PRU yang lepas.

Oleh itu janganlah  meletakkan tranfomasi UMNO/BN sebagai satu kejayaan  dan faktor utama UMNO mencapai kemenangan tanpa disokong dan dibantu dengan masalah dalaman dan pentadibiran serta kepincangan PR di Kedah sebelum ini !

Sebenarnya peratus penyokong-penyokong UMNO/BN di Kedah masih kekal dengan budaya iklim PRU12  dan sebelumnya..dengan membawa budaya negatif dalam UMNO!! sabotaj ! gila kuasa ! menonjol diri dan geli-geli untuk menjadi wakil rakyat serta ketua bahgian temasuk menonjol diri kononnya  mereka lah winable candidate walaupu hakikatnya mereka win CABEL PM candidate!

Jika benar UMNO Kedah  komited  dengan Saranan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak supaya Barisan Nasional (BN) merubah kerangka politiknya supaya ia kekal relevan pada pilihan raya umum akan datang maka tranfomasi dalam UMNO itu sendiri perlu belaku dan berubah terlebih dahulu ..

UMNO Kedah perlu menyedarkan ahli dan pemimpin akar umbi mereka terlebih dahulu bahawa iklim Politik  dan mod rakyat hari ini sudah  jauh berubah  tidak seperti iklim politik tahun2 50an dan 80an  memadai dengan budaya kain batik dan beras sekilo!!

Budaya bermewah  dan lagak tuan kepada rakyat bukan lagi menjadi kebanggan rakyat...hari ini rakyat bukan mudah untuk diperbodoh2kan seperti sebelum ini..rakyat hari ini jauh lebih cerdik dari pemimpin mereka sendiri yang banyak membaca  dan  jauh merasai gerak nadi rakyat !!

Kemenagan UMNO/BN  di Kedah dalam PRU13 adalah satu petanda amaran terakhir agar UMNO/BN jangan terus lena...dan menabik dada  dan terus menjana pemimpin yang membawa rebah pada UMNO!!

Teranfomasi kearah Terajang Win Cabel Candidate utama Winable Candidate !!.......demi  kejayaan UMNO/BN dalam PRU akan datang !!,

[clik]

    

 


No comments:

Post a Comment