Sunday, May 12, 2013

Melayu malas atau hasat dengki ..melayu jadi kaum minoriti dibumi sendiri..? kah..kah..kah..kahh


Bukan faktor malas saja melayu jadi kaum minoriti dibumi sendiri..tetapi hasat dengki yang diwarisi oleh Politik melayu itu sendiri menjadikan kaum minoriti.

Hasat dengki dan dendam kesumat  ini menjadikan wadah perjuangan mereka hari ini ..agar orang lain juga berada ditaraf mereka hari ini.

PAS diantara Politik yang membawa wadah perjuangan yang penuh dengan hasat dengki.

Melalui agama mereka mewarnai kehidupan melayu hari ini...mereka bukan mewarnakan kearah warna yang cemerlang dan gemilang tetapi mewarnai kehidupan orang melayu sekadar kais pagi makan pagi...kais malam makan malam melalui budaya berpolitik tak tentu masa.


 

Mereka mengapikan pada rakyat dengan berbagai prasangka buruk terhadap kejayaan orang lain.

Kesenangan dan kemewahan bangsa sendiri di tafsirkan dengan berbagai pra sangka buruk.Kemelaratan dan kesengsaraan rakyat dijadi modal berpolitik mengapikan rakyat  memerangi kejayaan bangsa sendiri.

PAS lebih cenderung kerah menjadikan rakyat lebih melarat  dan keparat..dan terus melalui kehidupan dalam kemiskinan kerana ini memudahkan mereka menghasut rakyat untuk memenuhi tuntutan politik mereka.

Kemelaratan dan kesengsaraan rakyat adalah modal untuk mereka menyangak  kesempatan berpolitik..agenda islam dan perjuangan menjadi gula-gula untuk meraih simpati sekelian rakyat yang ada.

Mereka tidak pernah mengajak rakyat kearah mempertingkat ekonomi tetapi lebih cendeung mengajak rakyat berpolitik dendam yang hanya akan merosak bangsa itu sendiri !!

Islam dijadikan perisai untuk turus membohongi rakyat...inilah PAS pemimpin Melayu yang  menjana kemalasan kepada orang Melayu hari ini melalui agenda Politik murahan.

Mereka tidak menyumbang apa-apa pada rakyat selain syurga neraka yang dijaja hingga kesenja..dan pada malamnya mereka terus berniaga memperagakan politik mereka dengan menadah uncang dan karung dari rakyat.

Inilah PAS  dengan agenda melembukan bangsanya sendiri... agama sekadar menjadi modal mereka terus memburu kuasa ..!!

PAS tanamkan semangat hasat dengki sesama bangsa....!!melalui Politik mereka mengajak  sekelian rakyat jelata berpesta  yang membuang masa !!!

PAS  adalah  satu-satunya Politik melayu yang benar-benar merosakkan masa depan  dan maruah orang Melayu hari ini akhirnya mereka terpingir hidup dalam kelompok minoriti yang berpuak2  diselimuti kemiskinan !!

[clik]No comments:

Post a Comment